lunes, 7 de mayo de 2012

Día da nai

A semana pasada, na clase de 4 anos, puxémonos mans a masa, para facerlle ás nosas mamás un regaliño moi especial. Estiramos a masa, cortamos as galletas e ó forno.

Coido que de aquí van saír grandes chefs!!!  E por se vos animades na casa a repetir, aquí deixamos a receita.

 
INGREDIENTES (50 unidades)
  • 250 g de fariña
  • 75 g de azucre
  • 1 ovo + 1 xema para decorar
  • 125 g de mantequilla a temperatura ambiente
  • pizca de sal
  • raspadura dun limón
  • moito cariño
Colocamos todos os ingredientes nun bol e amasamos cas mans ata que estén ben mezclados. Facemos una bola, tapamos con film transparente e metemos na neveira uns 15 min.
Sacamos a masa da neveira, e extendemos cun rodillo sobre una superficie limpa, aprox. deixamos medio cm de alto. Cortamos as galletas cos cortapastas.
Vamo-las colocando na bandexa do forno sobre papel vexetal. Batemos a xema, e coa axuda dun pincel, pintamos por encima.
Metemos ó forno, 15-20 min a 180ºC, ata que estén douradas.
Podémolas conservar varias semanas nun bote ou lata de galletas. 






 






2 comentarios:

  1. Yo que he podido probarlas, aunque entre Hugo y su padre no me dejaron muchas, puedo asegurar que estaban buenísimas y viendo las maravillosas tardes lluviosas que tenemos y mi maravilloso cocinero seguro, seguro que intentaremos la receta en casa

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues ya sabeis a hacer galletas. Ahh y no os olvideis de traernos la prueba a la clase

      Eliminar